Spaghetti alle Puttanesca (luderens pastaret)

Spaghetti alle Puttanesca  (luderens pastaret)

På trods af navnet er det en yndet ret i Italien. Den er velsmagende og hurtigt at tilberede. 

Den italienske billedkunstner Eduardo Colucci gav det tilnavnet Puttanesca. Rygtet siger, at luderne stillede en portion af den velduftende ret i vindueskarmen, for at tillokke kunderne.  

Flere kendte kokke og madskribenter har været med til at gøre retten populær, herunder James Price, James Oliver og Claus Meyer.  

Ved at være rundhåndet med bacon og olivenolien – på samme måde som mange italienere – opnås en energifordeling, som er god for diabetikere.  

 

6 personer.   Sværhedsgrad: Middel   Tid: 45 minutter 

   Løg- hakket 
200  gram  Bacon 
   Hvidløg 
100   ml  Olivenolie  
  Ansjos fileter (1 glas italienske ansjoser i olivenolie) 
lillehåndfuld  Bredbladet persille –hakket, eller endnu bedre basilikum 
kg  Tomater – som flåesog hakkes (eller 2 dåser hakkede tomater) 
   Citron 
tsk  Oregano 
spsk  Kapers 
250  ml  Sorte oliven uden sten- hakkes 
400  gram  spaghetti, linguineel. vermicelli(tynde, helst lidt brede pastatyper)  

Fase 1, 2 og 3 opskrift. 
 

Tilberedning:  

Skær din bacon i mindre stykker.  

Sautér løget og hvidløg ved svag varme i lidt olivenolie på en pande til de bliver klare. 

Tilsæt baconstykkerne, og når de er ved at være stegt, tilsættes ansjoser, oliven, kapers, persille/basilikum og eventuelt lidt chili.  

(Rynker du på næsen af ansjoser? – vent til du har prøvet det i denne ret. Det giver retten en let røget baggrundssmag, som forstærkes af det ristede bacon) 

Sauter det hele og rør i retten, så ansjoserne bliver godt fordelt i saucen – tilsæt jævnligt lidt vand og lidt olivenolie. 

Forøg varmen og tilsæt tomater, lidt citronsaft og oregano. 

Kog saucen i cirka 20 minutter under jævnlig omrøring. 

Smag til med salt og peber. 

Mens det koger koges pastaen i rigeligt med let saltet vand. 

Hæld vandet fra og kom lidt olivenolie på pastaen, så den undgår at blive klæbrig. 

Hæld pastaen op i en serveringsskål og hæld saucen over og på toppen pyntes med lidt persille eller basilikum. 

 HM04

Retten fortjener et lille stykke ost ovenpå med lidt brød. 

 HM04B

 

Energi: 
KJ total 14193(3390 kcal) 
KJpr. Pers. 2365(565 kcal) 
Vægt i alt 2170gram  
Vægt pr. Pers. 362gram  
 
Næringsindhold pr 100 gram: Energi 654KJ (156kcal) Protein 4,9gram 

Fedt 7,5gram 

Kulhydrat 15,7gram 

Kostfibre 1,5 

Energifordeling: Protein 13,1% Fedt 43,2% 

Kulhydrat 41,8% 

Kostfibre 1,9% 

Print Friendly, PDF & Email