Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem

Frokostretten Sol over Gudhjem er en lækker Bornholmsk fiskespecialitet med friskrøget sild på rugbrød. Det smager herligt, og den er let at lave, såfremt man ikke selv skal fange silden og selv skal røge den. 

 2 personer.   Sværhedsgrad: Let   Tid: 10 minutter  

  Røgede sild 
Skiver   Rugbrød, gernemed smør 
  Æggeblommer 
    Radiser 
    Purløg 
    Løgringe – rødløg 
    Peber  

Fase 1, 2 og 3 opskrift.  (I fase 1 spares på brødet) 

 

Tilberedning  

Rens silden for skind og ben. Dette gøres nemmest ved at åbne fisken fra bugen, løsne benet og forsigtigt fjerne dette. Tag forsigtigt kødet fra skindet og flyt fileterne over på rugbrødet. 
Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. 
Skyl purløget og klip det på silden. 
Drys radiser, purløg, salt og peber på silden. 

Pil rødløget og skær det i ringe. 
Del æggene i hvider og blommer og læg forsigtigt en æggeblomme i rødløgsringe på hvert stykke. 

  

 Energi per person: 

KJ 1675 (400 kcal) 

 

Energifordeling: 

Protein: 32,5, Fedt: 40,9, Kulhydrat: 24,1, Kostfibre 2,5

Print Friendly, PDF & Email