Citronmarineret rødspættefilet på champignonbund med dildsauce

Citronmarineret rødspættefilet på champignonbund med dildsauce

4 personer.   Sværhedsgrad: Middel   Tid: 1 time 

600  gram  Rødspættefilet  
dl  Tør hvidvin 
90  gram   Smør 
  Citron 
250  gram    Champignon 
  Skalotteløg 
½  dl  Piskefløde 
    Dild 
    Salt og peber 
400  gram  Kartofler  (eller flutes) 

Fase 1, 2 og 3 opskrift. 

 

Tilberedning:  

Rødspættefilet:  
Rør smør og lidt citronsaft sammen til citronsmør. Halvér fileterne på langs og lav små “rosetter”. Stik evt. en trætandstik gennem hver rosette, for at holde sammen på den.  Placér rosetterne i et ildfast fad, kom en klat citronsmør på hver, og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og evt. lidt vand, så bunden er dækket. Dæk fadet med stanniol og damp fileterne i en forvarmet ovn i ca. 40 min. ved 200 grader i alm. ovn.

Svampebund: 
Brug sæsonens svampe, også gerne alm. brune marksvampe. Hak skalotteløget, skær svampene i mindre stykker og rist dem på en pande i halvt smør og halv olivenolie. Krydr til sidst med salt og peber.

Dildsauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde, tilsæt fløde og en smørklat. Lad saucen kog ind til den får en passende konsistens (kan også jævnes lidt). Saucen smages til med hakket dild, salt og peber.  

 

Energi: 
KJ total 9182 (2194 kcal) 
KJpr. Pers. 2295 (549 kcal) 
Vægt i alt 1900 gram  
Vægt pr. Pers. 475 gram  
 
Næringsindhold pr 100 gramEnergi 483 KJ (115 kcal) 

Protein 6,9 gram 

Fedt 5,9 gram 

Kulhydrat 6,6 gram 

Kostfibre 0,7 

Energifordeling: Protein 26,0 % 

Fedt 48,0 % 

Kulhydrat 24,7 % 

Kostfibre 1,3 % 

Print Friendly, PDF & Email